Prijavi se na kameratska obvestila

* indicates required

Sklop animiranih filmov

Babičino seksualno življenje / Steakhouse / O denarju in sreči

Žanr

animirani film

Država

več držav

Dolžina

33 minut

Babičino seksualno življenje

Slovenija, Francija / 2021 / Urška Djukić, Émilie Pigeard / 13 minut

Večkrat nagrajen film je presunljivo pričevanje o spolnem življenju žensk na Slovenskem v prejšnjem stoletju, njihovih nasilnih možeh in zlorabah. Temelji na prav tako presunljivih izpovedih žensk, objavljenih v knjigi Milene Miklavčič Ogenj, rit in kače niso za igrače. Posamezne podobe bolečin in trpljenja, strahu ter vdanosti v usodo se izrisujejo v hudomušni animaciji, ki z domišljijskimi potezami premaguje stare tabuje.

Foto: BSF

Steakhouse

Slovenija, Francija, Nemčija / 2021 / Špela Čadež / 10 minut

Zrezek že več dni leži v marinadi. Ponev je vroča. Franc je ravno prav lačen. Lizo pa so v službi presenetili z rojstnodnevno zabavo. Ji bo uspelo pravočasno priti domov?

O denarju in sreči

O novcu i sreći / Srbija / 2022 / Ana Nedeljković, Nikola Majdak Jr. / 10 minut

Hrčki živijo in dostojanstveno delajo v Hrčeklandiji, popolni državi s popolnim gospodarstvom. BDP neprestano raste, nezaposlenost ne obstaja, 100 % prebivalcev izjavlja, da so srečni.

Na sporedu

2. julij 2023

15.00

Kompresorska postaja


Sklop animiranih filmov

Babičino seksualno življenje / Steakhouse / O denarju in sreči

Babičino seksualno življenje Slovenija, Francija / 2021 / Urška Djukić, Émilie Pigeard / 13 minut Večkrat nagrajen film je presunljivo pričevanje o spolnem življenju žensk na Slovenskem v prejšnjem stoletju, njihovih nasilnih možeh in zlorabah. Temelji na prav tako presunljivih izpovedih žensk, objavljenih v knjigi Milene Miklavčič Ogenj, rit in kače niso za igrače. Posamezne podobe bolečin in trpljenja, strahu ter vdanosti v usodo se izrisujejo v hudomušni animaciji, ki z domišljijskimi potezami premaguje stare tabuje. Foto: BSF Steakhouse Slovenija, Francija, Nemčija / 2021 / Špela Čadež / 10 minut Zrezek že več dni leži v marinadi. Ponev je vroča. Franc je ravno prav lačen. Lizo pa so v službi presenetili z rojstnodnevno zabavo. Ji bo uspelo pravočasno priti domov? O denarju in sreči O novcu i sreći / Srbija / 2022 / Ana Nedeljković, Nikola Majdak Jr. / 10 minut Hrčki živijo in dostojanstveno delajo v Hrčeklandiji, popolni državi s popolnim gospodarstvom. BDP neprestano raste, nezaposlenost ne obstaja, 100 % prebivalcev izjavlja, da so srečni.

KUPI VSTOPNICO