Prijavi se na kameratska obvestila

* indicates required

Delovišče

Zemljevid lokacij

KOMPRESORSKA POSTAJA

Bivši objekt Rudnika Trbovlje-Hrastnik. Hala, v kateri je inštalirana kompresorska oprema za proizvodnjo komprimiranega zraka, ki je bil potreben za pogon strojev in opreme v rudniku.

RUDNIŠKI ROV

Rudniški rov (del Rudnika Trbovlje-Hrastnik), Barbara vpadnik 40 m pod površjem, v t. i. »šarf remizi«, nekdanji delavnici za popravilo visečih dizelskih lokomotiv.


POMEMBNO OPOZORILO: Za ogled filma na filmskem prizorišču Rudniški rov toplo svetujemo, da se obiskovalci primerno obujete (zaradi lažjega dostopa v jamo) in oblečete (stalna temperatura v rovu do 15 ˚C). Nadenite si zaprte čevlje z ustreznim profilom in toplejšo jopo/jakno. V nasprotnem primeru bo ogled filma najmanj zelo osvežujoč! :) Ker se gre v rudnik skupinsko, s strokovnim spremstvom, vas prosimo, da pridete 30 do 20 minut pred projekcijo filma.

VAŠHAVA

Bivši objekt Rudnika Trbovlje-Hrastnik, prostori, v katerih so imeli delavci kopalnice. »Vašhava« je zasavsko poimenovanje za rudarsko kopalnico – prostor s tuši in sanitarijami ter poseben prostor, kjer so se delavci preoblačili v delavsko opremo, svoje osebne stvari pa so pospravili v lončke in jih z verigami po principu škripca dvignili pod strop.

Zemljevid lokacij