Prijavi se na kameratska obvestila

* indicates required

Vašhava (2014)

Sašo Podgoršek

Žanr

Plesni film

Država

Slovenija

Dolžina

29 minut

Uveljavljeni avtorski dvojec, koreograf Iztok Kovač in režiser Sašo Podgoršek, skupaj s skupino EnKnapGroup predstavlja plesni film v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki nosi naslov »Vašhava«. Film vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, namreč čaka negotova prihodnost.

V filmu se mednarodna plesna skupina EnKnapGroup, edini stalni ansambel za sodobni ples pri nas, v tem posvetilu avtorja Iztoka Kovača rodnemu kraju še zadnjič sooči z rudniškimi prostori, preden ti za vedno izginejo iz kolektivnega zavednega. Od njih se poslovijo dostojno. Še zadnjič jih napolnijo z vitalnostjo življenja, kot ga doživljajo sami. Trdo, konkretno delo prednikov v teh prostorih nadomesti izpiljen EN-KNAP-ovski plesni izraz, utrjen s plesalci iz Anglije, Švedske, Madžarske, Hrvaške in Slovenije. 

Vir: http://www.en-knap.com/vashava/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=112

Po projekciji se nam bo na pogovoru pridružil plesalec skupine EnKnap Luke Thomas Dunne.

Na sporedu

Sobota, 3. julij

16:00

Vašhava






Vašhava (2014)

Sašo Podgoršek

Uveljavljeni avtorski dvojec, koreograf Iztok Kovač in režiser Sašo Podgoršek, skupaj s skupino EnKnapGroup predstavlja plesni film v produkciji Zavoda EN-KNAP, ki nosi naslov »Vašhava«. Film vsebinsko zaključuje 15-letno odslikavo neke industrijske epohe, ki je zaznamovala trboveljsko dolino. Delavske in rudniške objekte, ki so več kot sto petdeset let označevali in spreminjali Trbovlje in ki so ujeti na filmski trak v filmih EN-KNAP, namreč čaka negotova prihodnost. V filmu se mednarodna plesna skupina EnKnapGroup, edini stalni ansambel za sodobni ples pri nas, v tem posvetilu avtorja Iztoka Kovača rodnemu kraju še zadnjič sooči z rudniškimi prostori, preden ti za vedno izginejo iz kolektivnega zavednega. Od njih se poslovijo dostojno. Še zadnjič jih napolnijo z vitalnostjo življenja, kot ga doživljajo sami. Trdo, konkretno delo prednikov v teh prostorih nadomesti izpiljen EN-KNAP-ovski plesni izraz, utrjen s plesalci iz Anglije, Švedske, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.  Vir: http://www.en-knap.com/vashava/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=112 Po projekciji se nam bo na pogovoru pridružil plesalec skupine EnKnap Luke Thomas Dunne.

KUPI VSTOPNICO