Prijavi se na kameratska obvestila

* indicates required

Zgodnja dela (1968)

Želimir Žilnik

Žanr

Retrospektiva

Država

Jugoslavija

Dolžina

87 minut

Dekle s tremi mladeniči išče odgovor na vprašanje, kako človek postane vladar lastne usode. Ljudje jih najprej lepo sprejemajo, vendar se takoj razjezijo, če jih želijo prisiliti, da bi se sami borili za boljše življenje. Ko vidijo, da ljudje ne poslušajo njihovih sporočil, se odločijo, da bodo skupaj z njimi trpeli. Ko jim je vsega dovolj, mladeniči rešijo dekle muk, tako da jo polijejo z bencinom in v plamenih švigne v nebo, ostali pa srečno živijo še naprej.

Vir: www.bsf.si

Po projekciji sledi pogovor v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev, v katerem bosta v dialog stopila dva soustvarjalca filma Zgodnja dela – režiser Želimir Žilnik in direktor fotografije Karpo Godina.

Na sporedu

Četrtek, 1. julij

16:00

Vašhava






Zgodnja dela (1968)

Želimir Žilnik

Dekle s tremi mladeniči išče odgovor na vprašanje, kako človek postane vladar lastne usode. Ljudje jih najprej lepo sprejemajo, vendar se takoj razjezijo, če jih želijo prisiliti, da bi se sami borili za boljše življenje. Ko vidijo, da ljudje ne poslušajo njihovih sporočil, se odločijo, da bodo skupaj z njimi trpeli. Ko jim je vsega dovolj, mladeniči rešijo dekle muk, tako da jo polijejo z bencinom in v plamenih švigne v nebo, ostali pa srečno živijo še naprej. Vir: www.bsf.si Po projekciji sledi pogovor v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev, v katerem bosta v dialog stopila dva soustvarjalca filma Zgodnja dela – režiser Želimir Žilnik in direktor fotografije Karpo Godina.

KUPI VSTOPNICO