Prijavi se na kameratska obvestila

* indicates required

Prvi Kamerat ob zaključku optimistično zre v prihodnost

03/07/2021

Z zaključno slovesnostjo, na kateri je nastopila Rudarska godba Hrastnik in bila predvajana projekcija filma Oče (Otac) režiserja Srdana Golubovića, se je v kompresorski postaji končal prvi festival delavskega filma Kamerat. Osrednja ideja festivala je združiti delavstvo in kulturo v poklon zasavskemu uporništvu ter preizprašati položaj delavstva in kulture pred izzivi današnjega časa.

V sklopu festivala se je predstavilo 14 filmov domače in tuje produkcije z delavsko tematiko. Posebnost Kamerata pa so predstavljale lokacije projekcij, saj so ponovno oživeli rudniški rov, kompresorska postaja in nekdanja rudarska kopalnica oziroma "vašhava". Slednja na žalost tudi zadnjič, kot so lahko izvedeli obiskovalci projekcije filma Vašhava prav v vašhavi.

Festival so organizirali Občina Hrastnik, KRC Hrastnik in Gibanje za dostojno delo in socialno družbo. Ob zaključni slovesnosti sta se hrastniški župan Marko Funkl in delovodja festivala Nina Kavzar zahvalila festivalski ekipi za uspešno rojstvo Kamerata ter vsem obiskovalcem za udeležbo in podporo.

Se vidimo naslednje leto v Hrastniku.

Srečno!

NOVICE